Sprout Kingdom, babykleertjes op z’n hipst

by Caroline | HipPeZ on 4 maart 2011

in Hippez Blognieuws, Nederlandse merken

Sprout Kingdom is een merk van Amsterdamse bodem, bedacht en ontworpen door Petra Meulman, het gezicht achter het Sprout Kingdom concept.

Dat Petra met een eigen merk wilde beginnen stond voor haar als een paal boven water. ”En als het beter, verantwoord en schoner kan, dan gaan we dat doen! Maar de babykleding moet wel leuk en hip zijn…” Dit was de gedachte toen Petra met Sprout-Kingdom begon. Het idee heeft liggen rijpen sinds 1998. Ze werkte destijds mee aan de Biologische Katoen Catalogus van de Alternatieve Consumentenbond. En leerde hoe vervuilend de katoen industrie echt is, maar vooral dat er biologisch verantwoorde alternatieven zijn! Sinds de jaren 80 heeft de tijd niet stil gestaan en is er een algeheel vernieuwende markt ontwikkeling aan de gang gekomen wereldwijd. Het was slechts een kwestie van tijd… Ook voor Petra voordat zij haar idee uiteindelijk neer kon zetten. Inmiddels heeft Petra een hele fijne groep van mensen om haar heen weten te creeren alwaar zij zonder hun, nooit tot hier gekomen zou kunnen zijn… Sprout Kingdom heeft haar eerste stapjes gezet om een babykleding collectie aan te bieden vervaardigd van biologische katoen wat bij uitstek geschikt is voor babytjes die gevoelig zijn voor (huid)allergieën.

De collecties van Sprout Kingdom zijn bij een aantal hippe webshops verkrijgbaar. Sprout Kingdom heeft daarnaast ook een eigen online verkooppunt: bezoek HipPeZ webwinkel Sprout Kingdom voor het complete assortiment.

Ook interessant:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: