One of our Favourite Things | AlbaBabY

Oud

Wij genieten hier op de redactie volop van alle nieuwe collecties die voorbij komen. Wat een prachtige collecties kinderkleding hangen er toch weer in de (web)winkels. Zo ook de geweldige collectie van AlbaBabY, een collectie om van te smullen. Je vindt haar bij de HipPeZ shop Favourite Things, lees en kijk je mee?

Majken Banke Ova is de ontwerpster (en oprichtster) van AlbaBabY Majken is geboren in 1979 en haalt de inspiratie voor haar ontwerpen uit haar eigen jeugd. Zij is begonnen op een naaimachine uit de supermarkt en maakte kleding voor haar eigen kinderen. Omdat er zo veel positieve reacties uit haar omgeving kwamen op de kleding die ze maakte en omdat veel mensen ook graag die kleding voor hun kinderen zouden willen, werd het idee voor AlbaBabY geboren. AlbaBabY is in 2010 opgericht en heeft twee nieuwe collecties per jaar. De nieuwe herfst-winter collectie is net uit en ziet er weer prachtig uit. Majken slaagt erin om steeds weer nieuwe kleurencombinaties te kiezen en de ontwerpen retro maar toch 2013 te maken. De kleding is van hele goede kwaliteit en er wordt extra gelet op comfort, gemak en mooie details.

De hele collectie wordt in Europa geproduceerd en bijna de hele collectie draagt het Oeko-Tex 100 klasse 1 label.
Het Oeko-Tex 110 label is een label wat wordt toegekend aan producten die voldoen aan bepaalde productie-eisen. De producten worden getest in erkende en onafhankelijke testinstituten en zijn bewezen dat ze geen gevaar leveren voor de gezondheid. De Oeko-tex testen bestaan uit meer dan 100 verschillende parameters en gaan veel verder dan de wettelijke voorschriften. Zeker bij de keuze voor kleding voor je kinderen is het een heel fijn idee als de kleding het Oeko-Tex-label draagt.

De nieuwe herfst-winter collectie van AlbaBabY heeft weer een heleboel mooie combinaties. ALbaBabY is altijd erg goed in mooie crawlers zoals deze groene met een paars hartje op de borstzak. Of de roze, super retro tuinpak…prachtig!

Ook de te leuke en ontzettend hippe Spencer Dress is echt een prachtig voorbeeld van de leuke retro-ontwerpen van Majken. De hoodies blijven onverminderd populair en zijn erg leuk te combineren met de ‘tight’ broeken. Kortom…de nieuwe AlbaBabY collectie is zeker een kijkje waard.

Webshop Favourite Things heeft een mooie selectie AlbaBabY  en voor diegene die dol zijn op hippe koopjes, zijn er ook nog een aantal stuks uit de afgelopen zomer-collectie. Leuk voor deze mooie dagen of alvast voor volgend jaar. 

Favouritethings
Nieuwe kinderkleding (0-9 jaar) Albababy, Smafolk, Ej Sikke Lej, CeLaVi, L’Asticot, Chicken Rhythm, Ebbe.