L’Asticot | hip, origineel en creatief uit Zwitserland

by Theresia on 1 november 2012

in Hippez Blognieuws, Jongenskleding, Meisjeskleding

Naast de klokken, horloges, zakmessen en chocolade is Zwitserland een hip merk rijker: L’Asticot kinderkleding!

Twee Zwitserse vriendinnen hadden een gezamenlijke wens om duurzame, ecologische en verantwoorde kinderkleding te maken. Christie, een styliste, had al een lange tijd het idee om een kledingcollectie te ontwerpen. Na de geboorte van haar eerste kindje werd dat idee steeds duidelijker. Met behulp van haar vriendin Daniéle, journalist en moeder van twee kids, werd L’Asticot geboren. In de herfst van 2009 werden L’Asticots eerste ontwerpen gelanceerd; functioneel, origineel, creatief, makkelijk aan te trekken en makkelijk met elkaar te combineren. Samen ontwerpen Daniéle en Christie deze mooie, duurzame kinderkleding en accessoires. Dat maakt L’Asticot het verantwoorde label waar kinderen zich graag mee identificeren.

L’Asticot is het resultaat van een wens om onze kinderen de liefde voor mooie dingen bij te brengen en tevens bewust te maken van het milieu waar wij in leven. Tot voor kort hadden respect voor het milieu, fair trade en mode weinig raakvlakken. L’Asticot was gebaseerd op het idee dat vandaag de dag, met de technische oplossing die er zijn en de urgentie om iets voor onze planeet te doen, het mogelijk is om ‘ethisch’ en ‘esthetisch’ met elkaar te laten rijmen. Zodoende was het idee ontstaan voor een serie verantwoorde producten met aantrekkelijke en creatieve ontwerpen, materialen en kleuren.

Buiten alle feiten dat L’Asticot nog vrij onbekend is in Nederland zal dat vast niet lang meer duren. Annelies, de eigenares van Favourite Things, is dol op dit merk dat zij verkoopt in haar hippe online winkel. Ze zegt: “Ik ben zelf dol op het merk want de stoffen voelen heerlijk aan, de kleding blijft goed in vorm en goed van kleur ondanks mijn onzorgvuldige manier van wassen. Ze gebruiken originele prints en stoffen en zorgen voor unieke kledingstukken die lang meegaan en die kinderen met veel plezier dragen.”

Ben je benieuwd naar dit hippe Zwitserse merk? De hele maand november wordt het nog aantrekkelijker want deze hele maand ontvang je maar liefst 10% openingskorting bij Favourite things met de code ‘OPENNOV10‘ Deze hippe webwinkel moet je gezien hebben. Naast de mooiste kinderkledingmerken als CeLaVI, AlbaBaby, Ej Sikke Lej en Smafolk verkopen ze ook de hipste hebbedingen en het liefste speelgoed. Kortom dé shop voor al je Favourite things!

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: