Katvig | uit liefde voor de aarde

by Theresia on 7 november 2011

in ► Kids Fashion, Hippez Blognieuws, Jongenskleding, Meisjeskleding, Scandinavische merken

Omdat Katvig veel aandacht besteedt aan een duurzaam productieproces, vandaag iets meer over het verhaal achter Katvig en hun mooie gedachtengang. De visie van Katvig is “kinderkleding moet vrolijk zijn en zo natuurlijk mogelijk”. De vrouw achter Katvig is Vigga Svensson. Haar redenering is dat kinderen er niet uit moeten zien als mini-volwassenen, maar dat ze zich vrij kunnen bewegen in kleding die past bij hun leeftijd. Kenmerkend voor de Katvig-collecties zijn de retro streepjes en de appelprints, vaak in vrolijke kleuren en refererend aan de natuur. Soms ook met een letterlijke boodschap in een pakkende tekst op hun shirts zoals ‘marvelous for kids, harmless to man’.

Het uitgangspunt van Katvig is om productiemethoden te gebruiken die de aarde beschermen en dus zo vriendelijk mogelijk zijn voor de natuur, de mensen die de kleding maken en de kinderen die het dragen. Hierin heeft het Deense kinderkledingmerk zich de afgelopen jaren enorm doorontwikkeld, waardoor zij zich nu één van de wereldleiders kunnen noemen op het gebied van het duurzaam produceren van (kinder)kleding. Katvig gebruikt verschillende criteria om te garanderen dat bepaalde normen behaald worden. Een voorbeeld daarvan is de ‘Green Barometer’ met als doel elke collectie weer het hoogst mogelijke percentage te behalen met betrekking tot de duurzame productie. Ook heeft Katvig een transportsysteem ontwikkeld dat enorme hoeveelheden verpakkingsmateriaal bespaart. Verder leveren ze hun kleding in afbreekbare plastic tassen die na zo’n drie jaar oplossen in lucht. En voor hun drukwerk wordt natuurlijk inkt uit soja gebruikt.

Nieuw: recycled organic cotton. Bij de productie van katoen gaat een groot deel verloren aan afval. Katvig heeft daarvoor een oplossing bedacht en nog niet zo lang geleden Recycled Organic Cotton (R.O.C.) gelanceerd. Het komt erop neer dat het biologische katoen dat bij de productie als afval op de grond valt, wordt hergebruikt tot nieuw textiel. En alle werkwijzen en productiemethoden worden gedeeld, er wordt dus echt vanuit een hele pure gedachte gewerkt: Hoe meer mensen dit weten, hoe beter!

De nieuwe, vrolijke, hippe en eco collectie van Katvig is te bekijken en te bestellen bij de nieuw aangesloten HipPeZ shop Love, Peace & Joy.

LovePeaceJoy.nl
Nieuwe kinderkleding in retro stijl (1-13 jaar) 4funkyflavours, Katvig, Småfolk, AlbaBaby, LE BIG.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: