Gespot | de hipste trends tijdens FIMI in Valencia

by Theresia on 3 februari 2013

in Hippez Blognieuws, Spaanse merken

Entrada FIMI Valencia

De Spaanse beurs FIMI in Valencia

Op de redactie van HipPeZ komen regelmatig de mooiste verhalen binnen, over een kledingbeurs, nieuwe collecties of een hip kinderkledingmerk. Zo werden we de afgelopen weken blij gemaakt met foto’s en verhalen van de must see kledingbeurs FIMI in Valencia. Dat willen we jullie natuurlijk niet onthouden. Hester Dolkens, het gezicht achter Spaansekinderkleding.nl, schreef speciaal voor HipPeZ haar belevingen op. Lees je mee?

Het weekend van 26 en 27 januari vond de Spaanse beurs FIMI 2013/2014 plaats. De hipste baby- en kinderkledingmerken, voornamelijk uit Spanje, presenteerden hier hun herfst/wintercollecties voor de winter 2013/2014. Ik, Hester Dolkens, de eigenaar van Spaansekinderkleding.nl, reisde af naar Valencia om erbij te kunnen zijn. En wat bleek? We zaten in het vliegtuig bij de schoonmoeder van Theresia van Hippez! Helaas zagen we niet direct welke vrouw aan het opgegeven signalement voldeed, anders was ze vast met ons mee gegaan voor een weekend vol fashion from Spain.

De hipste schoenen gepresenteerd in bloemen

Hip en sociaal Spanje

Daar stonden we dan, voor de deur van FIMI, waar de ene na de andere hippe Spaanse naar binnen paradeerde. Het was wel duidelijk dat hier serieus aan fashion werd gedaan. In het beursgebouw vonden tegelijkertijd twee exposities plaats: FIMI, de kinderkleding en babykledingbeurs en beneden in het gebouw was de beurs speciaal voor babyartikelen. Bij de ingang van FIMI was een gigantisch kunstwerk geplaatst, houten planten met bloemen, waarbij op elke bloem een ander hip merk zijn schoenen tentoonstelde. Creatief en ook schattig was de kinderwensmuur, Pinta tus sueños, waar kleintjes met wascokrijtjes hun dromen konden uitbeelden.

Boboli op de catwalk

Zoals we van Spanje gewend zijn was de beurs naast hip en creatief ook sociaal. Er waren aparte gedeeltes aan de zijkanten van de beursruimte waar groepen met minder budget zich konden presenteren. Zo was er de See Me, een project waarbij studenten van mode-opleidingen uit Valencia en Madrid hun collecties presenteerden. Daarnaast was er de Pop-up Market, stands bestaande uit tafeltjes met handgemaakte producten, waar de kleine ondernemer ook een kans kreeg zich in de kijker te spelen.

De hippe stand van Agatha Ruiz de la Prada

Grote Spaanse merken

Op het gangbare beursgedeelte vonden we het merk Bóboli, een van de grotere Spaanse merken die zich presenteerden. We waren gecharmeerd van hun fleurige kinderkleding, maar ook de Spaanse babykleding was té snoezig. Er stonden sympathieke mensen uit Barcelona in de stand, ze nodigden ons uit om ’s middags naar de catwalk shows te komen, dat beloofde wat! FIMI leek zich enigszins op te delen in klassieke en hippe merken. Super hip was de enorme stand van Agatha Ruiz de la Prada herself achter in de zaal. Meterslange knalroze muren en bont meubilair in de vrolijkste designs. Wat echter het meeste opviel waren de prachtige collecties kinderkleding en babykleding van leuke extra originele jurkjes en truien en knallende babypakjes tot werkelijk sprookjesachtige prinsessenjurkjes.

Barcarola op de catwalk

Catwalkshows

’s Middags vonden de catwalk shows plaats in een apart privé gedeelte van de beurs. Wat een zinderende shows, de energie spatte er van af! Het merk Larrana opende met wolken stoom waaruit kinderen met koffertjes stapten, gehuld in kleding in de stijl van treinuniformen en nostalgie van oude treinstations. Vervolgens werden we door Rochy getrakteerd op een stel schattige kleine meisjes die in snoezige pakjes rondreden met kinderwagens. Naast kinderkleding werden er dit keer voor het eerst ook catwalk shows gepresenteerd van Spaanse schoenenmerken, in dit geval Oca Loca en Lea Lelo.

Het spectaculaire Larrana

Verrassend was de lijn Jo&Jo met romantische pastelkleurige breisels voor jong volwassenen van het Spaanse merk Grupo Larrana. Globale kinderkleding trends die opvielen waren strokenrokjes, gebruik van pailletten en harige, gebreide stofjes. Bóboli toonde een hippe collectie van vrolijke bloemenprintjes met opvallend gebruik van twee diverse prints op één jurkje.

Jo&Jo

Hester Dolkens in de stand van Boboli

Bóboli toonde een hippe collectie van vrolijke bloemenprintjes met opvallend gebruik van twee diverse prints op één jurkje. Helemaal super was het resultaat van de samenwerking van het merk Foque met Swarovski, in plaats van pailletten waren hier elementen van Swarovski gebruikt, wat in combinatie met de beige kleding een glossy effect gaf. Last but not least gaf het merk Barcarola een spectaculaire show weg door zilverpapiertjes door de lucht te laten dwarrelen die sneeuw moesten voorstellen. Samen met de achtergrond van besneeuwde bergtoppen en de prachtige warme sjieke winterjassen en het warme kleurengebruik een betoverend geheel.

De show werd zoals het Spanje betaamd afgesloten met een feestje. Met het liedje Gangnam Style kwamen alle modellen weer op en werd er in stijl gestampt en gedanst op de goede afloop.

Benieuwd welke hippe merken en prachtige kinderkleding Hester heeft ingekocht voor de winter 2013/2014, schrijf je in voor de nieuwsbrief van Spaansekinderkleding.nl en wees als eerste op de hoogte van de mooiste Spaanse kinderkleding.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: