De rijkswachters – trouwe kunstbewakers in het Rijksmuseum

by Theresia on 5 maart 2018

in ► Kids Lifestyle, ► Kids Room, Accessoires, Gadgets, Spelen, Verlichting

Ken jij de houten Rijkswachters al? Rijkswachters zijn robots van hout en sommige van hen zijn zelfs omgetoverd tot lamp. Een prachtige eyecatcher in iedere kinderkamer. Deze supergave houten robots hebben een prachtig verhaal. Lees maar mee!

De rijkswachters - Jutenjuul - HipPeZ

Rijkswachters

Deze stoere houten robots hebben de naam Rijkswachter gekregen, en dat is niet voor niets. Deze prachtige creaties zijn gemaakt van de transportkisten die jarenlang de kunstwerken van het Rijksmuseum hebben beschermd. Ze zijn met deze kunstwerken de hele wereld rondgereisd. Nu de kunstwerken klaar zijn met reizen en hun vaste plek in het Rijksmuseum hebben ingenomen was het tijd voor iets nieuws. De prachtige transportkisten zijn door Boudewijn van den Bosch en Niki Schoondergang van Studio Hamerhaai omgetoverd tot Rijkswachters.

En wat het verhaal nog mooier maakt is dat iedere Rijkswachter zijn eigen verhaal heeft. Ze zijn stuk voor stuk aan de achterzijde genummerd en allemaal uniek. Wanneer jij zo’n prachtige Rijkswachter in huis hebt of cadeau hebt gekregen, kun je lezen welke kunstschat deze Rijkswachter heeft beschermd. Zo kom je er achter waar het kunstwerk is geweest en welk kunstwerk door jouw Rijkswachter werd beschermd toen het Rijksmuseum is verbouwd.

rijkswachter-houten-robot-medium-met-lamp-jutenjuul-HipPeZ

Rijksmuseum

Superleuk om met de ontvanger van de Rijkswachter eens het Rijksmuseum te bezoeken zodat je het bijbehorende kunstwerk kunt bekijken. Zo krijgt je cadeau nog meer diepte en heeft het een prachtig verhaal. Waar ook de ontvanger graag over zal willen vertellen. Bovendien zij de Rijkswachters perfect als kraamcadeau.

De Rijkswachters zijn verkrijgbaar in verschillende maten; XS, S en M. De medium wachters hebben eventueel ook nog iets extra’s zoals een whiteboard op de buik of wat dacht je van deze superstoere lamp? Als dat geen feestje is in de kinderkamer? En zelfs in de woonkamer is het een echte blikvanger.

Je shopt deze toffe Rijkswachters online bij de HipPeZ aangesloten webwinkel Jutenjuul.nl

rijkswachter-houten-robot-met-lamp-zijkant-HipPeZ

Ook interessant:

Previous post:

Next post: