De modewereld van kids

by Theresia on 22 juli 2011

in ► Kids Fashion, Hippez Blognieuws, Jongenskleding, Meisjeskleding

Mode en trends spelen een belangrijke rol in het leven van tieners. De tijden veranderen en kinderen worden steeds sneller volwassen mede door internet en de social media als hyves, facebook en twitter. Kinderen zie zichzelf vaak niet meer als kind en ze weten vaak al wat ze willen en ook zeker wat ze niet willen. Ze zijn bezig hun eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen, maar de lijn tussen het volgen van trends en een fashionvictim worden is daarbij erg dun. Tieners kiezen daarom vaak voor de veilige optie, namelijk datgeen dragen wat hun vrienden en vriendinnen ook dragen. Daarbij is kleding een prima manier om je af te zetten tegen je ouders…

Jij als vader of moeder kunt beter niet proberen je tieners tegen te houden als ze outfits willen dragen die jij niet mooi vindt, maar je kunt wel proberen hen te helpen hun eigen stijlgevoel te ontwikkelen. Spreek ze aan als volwassenen en moedig ze aan om te experimenteren met kleuren en trends. Probeer ze niet jouw eigen smaak op te dringen, ze zijn geen kleine versies van jezelf. De tienermerken Hound, Fiorucci, Fred Mello en Next Level spelen hier duidelijk op in met hun collecties. Ze kijken naar wat er gebeurd in de muziek, op het schoolplein en op straat.

Natuurlijk mag je wel van je tieners verwachten dat ze zich gepast kleed voor elke gelegenheid. Dat sexy jurkje is misschien heel geschikt voor een schoolfeest maar niet voor een bezoek aan oma. Bespreek dat met je kind en geef ook aan dat je zijn/haar in principe vrij wilt laten in wat ze draagt, zolang ze maar rekening houdt met anderen en de situatie. Op deze manier zou je tieners kunnen helpen uitgroeien tot volwassenen met een prima stijlgevoel, die niet klakkeloos elke trend volgt maar juist fungeren als stijlicoon voor hun omgeving, als ze dat zouden willen. Bij de HipPeZ aangesloten shop Tweenstore.nl verkopen ze de trendy kleding van Fred Mello, Hound, Fiorucci en Next Level. Breng samen met jouw tiener een bezoekje bij Tweenstore.nl en zie dat het shoppen zo samen ook heel gezellig kan zijn.

 

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: