Een mix van street wear en high fashion , mode met een ‘attitude’. Beter kunnen de makers van het Deense fashion label, Cost:Bart niet omschrijven. De collectie kinderkleding  is ontworpen voor grotere jongens en meiden. De maten beginnen bij 128 en gaan door tot de tienermaten 176/188. De stijl is best volwassen, maar ook heel chill! Bij Deens denk ik al snel aan grafische prints, maar die zijn bij Cost:Bart nergens te vinden.

In Nederland is dit merk relatief onbekend. Een handjevol stenen winkels en webshops hebben het ontdekt, waaronder de bij Hippez aangesloten webshop Basta!kinderkleding. Terecht hoor, want als je durft te mixen en matchen kun je vette outfits maken.

Rockchick
Ik begin met een meidenset, waarvan Basta!kinderkleding het okergele t-shirt van Cost:Bart (in de maten 140 tot en met 164) online verkoopt. Okergeel is de trendkleur van dit moment. Met de denim hotpants en een lief vestje erbij, plus sportieve kniekousen en sneakers kom je tot een meisjesachtig geheel.  En vind je blote benen een beetje brrrr in de winter? Dan kies je voor een legging of dikke panty eronder. Laat je inspireren!

Funky boy
What about the boys? Daar heeft Basta!kinderkleding dit voor: een roestbruin jack (maat 164) en bruin-grijs gestreepte longsleeve (maat 140) van Cost:Bart. De roestbruine kleur zie je winter 2012 vaak terug in het modebeeld. Is bruin niet jouw lievelingskleur? Je ziet dat het gecombineerd met lichtgrijs en een diepblauwe jeans heel mooi staat. Stoere hoge boots en een leren riem maken het af.  Ik vind Cost:Bart heel relaxed, jij ook?