Burberry | designer kleertjes voor de allerkleinsten

by Theresia on 18 oktober 2011

in ► Kids Fashion, Babykleding, Engelse merken, Hippez Blognieuws, Vintage kleding

Burberry is opgericht in 1856 door de toen nog 21 jarige Thomas Burberry uit Engeland. Burberry begon met het maken van outdoor kleding en produceerde in 1880 een nieuwe stof: Babardine. Een duurzame stof die ademend is en toch ook waterafstotend. Het hoofdkantoor van Burberry is gevestigd in Haymarket in London en dat is op precies dezelfde plek als waar de eerste Burberry winkel in 1891 werd geopend.

Naast de bekende ruit heeft Burberry ook een zeer herkenbaar logo. Dit ‘Equistrian Knight’ logo met een ridder te paard is in 1904 ontworpen. De Burberry ruit is ontstaan in 1920 en wordt ook wel de klassieke Burberry ruit of Haymaket ruit genoemd. Vanaf 1967 werd de ruit ook verwerkt in de accessoires als sjaals, tassen en paraplu’s. Naast deze ruit is de collectie ook uitgebreid met een Nova Check ruit. Dit is een moderne versie waarmee Burberry op een breder en jonger publiek mikt. Burberry wordt door veel beroemdheden gedragen. In 1920 werd de ruit verwerkt in een trenchcoat. Deze trenchcoat met Burberry ruit werd een ware hit door Humphry Bogard in de film Casablanca en Peter Sellers in de film The Pink Panther.

Nog steeds is Burberry hip en zelfs voor de allerkleinste is er een geweldige collectie. Bij de HipPeZ aangesloten shop Floor & Daan vind je aantal prachtige tweedehands items van Burberry voor de newborn babies in maatje 56-62.

Floorendaan.nl
Nieuwe en tweedehands kinderkleding (0-12 jaar), van o.a. Ralph Lauren, Oshkosh B Gosh, Lief!, Gaastra en Riverwoods.

Ook interessant:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: