Bellio | handgemaakte slippertjes van ecologisch leer

by Theresia on 12 april 2013

in ► Kids Fashion, Hippez Blognieuws, Jongenskleding, Meisjeskleding, Scandinavische merken

Ben je ook zo dol op nieuwe merken en gaat je hart uit naar ecologisch? Ben je dol op hippe, handgemaakte slippertjes? Dan word je vast heel blij van Bellio! Bellio is hét hippe leren slippertje voor kids. Niet zomaar slippers maar slippertjes van een hoge kwaliteit, gemaakt van duurzaam leer met een enorm groot comfort voor de kindervoetjes. Door de hippe kleuren en het gebruik van de sterren is het de trend van deze zomer, ze passen immers bij elke outfit!

Deze ecologische, gelooide leren slippertjes zijn handgemaakt in het noord Zweedse Docksta Shoe Factory. Deze outdoor slippertjes voor kinderen zijn gebaseerd op de traditionele Docksta slippers voor volwassenen, sinds de jaren ’70 enorm populair in Scandinavië vanwege het comfort en de kwaliteit. De slippers worden met de hand gemaakt, van het knippen en naaien tot en met de afwerking. Elk paar slippertjes is daarom ook echt uniek!

Het leer van de Bellio slippers komt uit de Tärnsjö leerlooierij in Uppland. Het wordt geproduceerd met een minimaal effect op het milieu en bevat geen schadelijke stoffen. Bovendien is het gecertificeerd volgens TÜV Shite Line normen. Het leer is volledig veilig voor kinderen en kan zonder schadelijke emissie worden verbrand of gerecycled.

Bellio vatte in september 2008 het plan om te starten met de productie van leren slofjes voor baby’s in vrolijke ontwerpen. Tijdens de voorbereidingen brachten zij een bezoek aan de Tärnsjö leerlooierij en leerden het verschil tussen normaal leer en ecologisch gelooid leer. Een eye-opener voor de ontwerpers van Bellio, want daarvoor realiseerden zij zich niet hoeveel gif er normaal gesproken in leer zit, een gif dat een leven lang allergieën kan veroorzaken en het milieu vervuilt. Zeker voor baby’s en kinderen stond voor Bellio de veiligheid voorop. zo ontstond de samenwerking met de Docksta Shoe Factory, een bedrijf dat al sinds 1930 op een veilige manier leren schoenen produceert. In december 2008 werden de eerste babyslofjes van Bellio op de markt gebracht, inmiddels is de collectie van Bellio uitgebreid met de handgemaakte slippertjes, ecologische mutsen en andere duurzaam geproduceerde accessoires voor kinderen.

Het hele goede nieuws is dat deze hippe Bellio slippertjes vanaf nu ook verkrijgbaar zijn in Nederland en België via de online boetiek Love, Peace & Joy. De slippers kosten €54,95 en zijn verkrijgbaar in de maten 24-25 t/m 30-31.

Ook interessant:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: