LOVY luxe kindersieraden maakt al bijna 10 jaar de mooiste sieraden voor baby, kind en mama. Ooit begon eigenaresse Laura van den Brink met het maken van baby armbandjes van mooie duurzame materialen en dat bleek een succes. Duizenden sieraden maakte ze al in haar studio in Den Haag en haar collectie blijft steeds vernieuwen. Maar het baby armbandje waar het allemaal mee begon, blijft haar favoriet.

“Ik kwam jaren geleden online een artikel tegen over de traditie van geluksbelletjes uit Cambodja. Het zoontje van Angelina Jolie – Maddox – was daar toendertijd mee gesignaleerd en zo kon ik de betekenis ervan achterhalen. De belletjes zouden de boze geesten verjagen en de kleine geluk brengen. Ik vond het zo´n mooi en bijzonder verhaal. Het leek me een perfecte match bij de baby armbanden die ik van plan was te gaan maken.” En dat bleek ook het geval.

De perfecte belletjes

Laura begon aan een lange zoektocht naar de perfecte geluksbelletjes. Ze moesten niet alleen van massief zilver zijn, maar ook nog eens een mooi geluid geven en niet te groot of te klein zijn. Dat bleek lastiger dan gedacht, maar uiteindelijk kwam ze in het buitenland terecht bij de juiste bedeltjes. De Lucky armbandjes waren geboren…

Kraamcadeau met een bijzonder verhaal

Het verhaal achter deze Lucky armbandjes blijft klanten aanspreken vanwege het hoge ‘geluksgehalte’. Zo kan je het geven als origineel kraamcadeau (link origineel kraamcadeau naar ), en heeft het extra symbolische waarde omdat je er een mooi verhaal bij kan vertellen.

In Azië geven moeders al honderden jaren deze sieraden met geluksbelletjes aan hun baby’s. Ze heten chang krang choeung en bieden niet alleen bescherming tegen het boze oog. De belletjes laten ook – heel praktisch – horen waar de kleintjes zijn. Ze laten namelijk een lief tingelend geluid achter zich.

LOVY heeft verschillende babysieraden in de collectie met deze geluksbelletjes: parelarmbandjes met roze en witte kristallen, zilveren enkelbandjes en gekleurde armbandjes van edelsteentjes. Alle sieraden worden door Laura op bestelling gemaakt. Je krijgt een kaartje met daarop het bijzondere verhaal van de geluksbelletjes uitgelegd. Bekijk de hele collectie in de LOVY webshop.