ABC poster by Sara Brezzi

by Theresia on 6 februari 2016

in ► Kids Room, Behang & Muurdecoratie

PERSBERICHT – Een droom die uitkomt. Dit voor zowel illustratrice Sara Brezzi als voor Dreumes enZo. Al heel lang stond een eigen Nederlandse ABC poster op het verlanglijstjes bij Dreumes enZo. Een mooie grote poster met vrolijke kleuren en illustraties, gedrukt op mooi stevig papier. En toen vonden we Sara Brezzi.

ABC Poster Sara Brezzi-Dreumes enZo-HipPeZ

Sara Brezzi
Sara is een Italiaanse illustratrice, ze woont in het prachtige Toscane en tekent al vanaf dat ze een heel klein meisje was. Met een grote passie voor kinderboeken illustraties, stationery en stoffen was het niet meer dan normaal dat zij kunstgeschiedenis ging studeren om deze leerschool later uit te breiden met een cursus digitaal tekenen. Photoshop & illustrator zijn moeilijk te leren en ze studeerde hard om haar droom te verwezelijken. Met een baby op haar arm werden de eerste ontwerpen werkelijkheid en nu 4 jaar later vonden wij Sara en vroegen haar een ABC poster voor ons te maken. Een droom die uitkomt, aldus Sara….

Handgetekende illustraties & letters
Het Nederlandse woordenboek werd letterlijk helemaal doorgenomen, welke woorden passen er goed bij de tekenstijl van Sara, maar zijn ook aantrekkelijk en duidelijk genoeg om te leren voor kinderen. Een lijstje met meerdere opties werd samengesteld en Sara begon met tekenen, met de hand! Maar liefst 26 illustraties gingen meerdere malen heen en weer tussen Italië en Nederland. En toen we het juiste bijpassende en goed leesbare lettertype niet konden vinden, haakte Sara de knoop door. Ondanks het vele werk, werd uiteindelijk ook het lettertype met de hand gecreëerd. Met zorg schreef zij een schoolhandschrift om dit later te digitaliseren en om te zetten in prachtige kleuren van deze ABC poster.

handdrawn sketches Sara BrezziDe alfabet poster is een lust voor het oog en zal vele kinderen aanspreken, hij heeft prachtige kleuren en iedere illustratie is een kunstwerkje op zich. Maar ook zit er een uitdaging, moeilijkheid en grapje in de poster. Zo hebben we een Cactus, maar ook een Eenhoorn en een Yak. Om stiekem even te lachen schrijven wij de N bij Nakie. Een grappige illustratie van een kindje in zijn nakie.

De ABC poster is geprint op 150 grams offsetpapier met matte afwerking, hij is hierdoor mooi stevig en prima om op te hangen of in te lijsten. Daarnaast is hij met € 14,95 aantrekkelijk geprijsd voor een grote poster van formaat 50×70 cm.

Je shopt deze leuke, grappige en leerzame poster bij HipPeZ webshop DreumesenZo.nl

Dreumes enZo-HipPeZ

Ook interessant:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: